Autoritățile au discutat cu reprezentanții cultelor religioase despre campania de vaccinare anti-COVID

Autoritățile române au avut discuții cu reprezentanții cultelor religioase despre campania de vaccinare anti-COVID. Discuțiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetățenilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Reprezentanții autorităților publice cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și în implementarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și reprezentanții cultelor religioase au participat, marți, la o videoconferință organizată de către Secretariatul de Stat pentru Culte, în care s-a discutat că, fiind o acţiune de masă și de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, încă din fazele timpurii ale acestui demers, informează într-un comunicat de presă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, scrie G4Media.

Colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV, a prezentat detaliile strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi principiile organizării acesteia în România. A menționat faptul că, prin această strategie, România își propune să asigure accesul la vaccinare în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul țării.

„Astfel, discuțiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetățenilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și pe necesitatea unui dialog constant între cultele religioase și reprezentanții statului, dialog necesar pentru succesul campaniei de vaccinare.

Informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație, este, de asemenea, esențială pentru succesul campaniei.

S-a apreciat utilitatea Platformei de Dialog dintre cultele religioase și reprezentanții statului, aceasta urmând să devină un instrument de comunicare și pe subiectul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. De asemenea, s-a agreat organizarea unor asemenea întâlniri cu o anumită periodicitate, pentru a consolida un cadru instituțional al dialogului”, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati