Autoritățile au fost sesizate încă de pe acum: „Primim cu colindul în Sectorul 6, dar nu cete care plimbă boxe date la maximum”

Primim cu colindul în Sectorul 6, dar nu cete care plimbă boxe date la maximum şi tulbură liniștea publică, anunță primăria.
Autoritățile atrag atenția că potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei.
Dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei.

„Ne dorim vestitori ai Crăciunului, în spirit de sărbătoare, cei care ne încântă în mod tradițional, prin voce şi instrumente muzicale. Evident, la un nivel de zgomot care să fie plăcut, nu deranjant.
Foto Facebook Sector 6
Deja, Poliția Locală primește sesizări şi a intensificat acţiunile de monitorizare a cetelor de colindători care ajung în București în această perioadă.
Din dorința de a se face mai bine auziţi, o parte trag după ei şi boxe audio alimentate la baterie.
Prima sancţiune, un avertisment, a fost dată la începutul acestei săptămâni, pe 4 decembrie!
O ceată formată din 13 inși veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vesteau sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte!
Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportată cu ajutorul unui cărucior.
Poliţiştii locali le-au pus în vedere faptul că trebuie să respecte legislaţia şi să nu tulbure liniştea publică.”, se anunță într-un comunicat al Primăriei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati