Autorizaţia de mediu pentru Salubrizare Fapte 5 S.A. a fost suspendată

0
120

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a dispus suspendarea autorizaţiei de mediu pentru Salubrizare Fapte 5 S.A., întrucât societatea nu a respectat prevederile documentului, informează Primăria Sectorului 5.

Primarul Cristian Popescu Piedone a decis convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru că problema riscă să se transforme într-una care poate afecta siguranţa cetăţeanului şi sănătatea publică, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, aspectele de neconformitate au fost constatate în urma controlului efectuat de Garda Naţională de Mediu.

Suspendarea autorizaţiei se menţine şase luni, mai exact până pe 15 august.

Pe perioada suspendării, desfăşurarea activităţii este interzisă.

Dacă va fi nevoie, se precizează în comunicat, primarul a anunţat că va convoca de urgenţă şi Consiliul Local Sector 5, având în vedere că acesta este acţionar la Salubrizare Fapte 5 S.A. Totodată, Cristian Popescu Piedone a cerut găsirea unei soluţii în cadrul Primăriei Sectorului 5, pentru ca angajaţii societăţii de salubrizare să nu rămână fără loc de muncă.

„Am ajuns în punctul în care decontăm greşelile celor din trecut. Nici măcar nu îmi pot da seama dacă a fost vorba de nepricepere sau prostie, pentru că, de când am preluat mandatul, am tras multiple semnale de alarmă în acest sens. Se ştia de problema de la Salubrizare Fapte 5 S.A. încă din iunie 2020, dar nimeni nu a luat nicio măsură, pentru că nu s-a dorit soluţionarea neregulilor. (…) Problema gunoiului de pe raza sectorului, dacă nu este soluţionată la timp, poate deveni un real pericol pentru comunitate. (…) Nu vreau să văd gunoi pe străzi şi nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă.

Toţi factorii decidenţi trebuie să conştientizeze gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi să găsească o soluţie de îndată pentru evitarea unei crize majore de sănătate publică, generată în mod voit şi repetat de vechea administraţie publică a sectorului”, susţine Piedone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.