Autorizaţiile de construire emise de PMB vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei

Autorizaţiile de construire emise de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marţi.

Proiectul a primit: 32 de voturi pentru, 19 împotrivă și 2 abțineri.

„Avem un proiect care prevede ca orice autorizaţie de construire să aibă postate pe site-ul Primăriei planşele şi informaţiile relevante, astfel încât orice persoană care vede panoul de şantier sau vede pur şi simplu lucrările de construire în curs să poată să vină pe site-ul Primăriei şi să vadă, să verifice că într-adevăr Primăria a autorizat respectiva lucrare”, a explicat Nicuşor Dan, scrie TVR.

În plus, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a proiectului de hotărâre, urmează să se publice pe site-ul Primăriei Capitalei, într-o secțiune distinctă, și autorizațiile de construire emise din 2018 până astăzi.

„În termen de şase luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Primăria Municipiului Bucureşti va publica în condiţiile prezentei hotărâri toate autorizaţiile de construire emise după 1 ianuarie 2018”, prevede hotărârea.

Astfel, fiecare bucureștean va putea afla cine, cum și în baza căror documente a construit în ultima perioadă sau urmează să construiască, în Capitală.

Cu alte cuvinte, în curând, pe site-ul Primăriei Capitalei urmează să se publice autorizațiile de construire.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati