Autorul exploziei de la bancomatul de pe bulevardul Pallady din Capitală a fost prins

0
108

Principalul suspect în cazul exploziei de la bancomatul de pe bulevardul Theodor Pallady, din Sectorul 3 al Capitalei, din mai 2019, a fost reținut.

Perchezițiile au avut loc după ce în urmă cu o zi, a fost oprit în trafic un bărbat de 37 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, principal suspect în dosar. Polițiștii au găsit în mașina în care se afla el telefoane mobile, stație de emisie recepție, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri și articole vestimentare.

După audieri, bărbatul a fost reținut și apoi arestat.

Faptele în care bărbatul ar fi fost implicat:

– la data de 20.05.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având fețele acoperite, s-au deplasat la bancomatul amplasat în incinta unei agenții, situată în București, Bld. Theodor Pallady, sector 3, unde au introdus, în fanta destinată eliberării banilor din ATM, un dispozitiv metalic artizanal, denumit generic ,,pizza-slide,”ce conținea o materie explozivă, deținută fără drept, compusă dintr-un amestec pirotehnic.

În urma detonării s-a produs o deflagrație din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenției precum și a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului de unde au fost sustrase sume de bani, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri.

Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenției în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

– la data de 17.11.2018, în jurul orei 01:30, acesta împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având fețele acoperite, au pătruns fără drept în locuința unor persoane, într-un sat din judeţul Călărași, unde prin exercitarea de violențe, i-au imobilizat și au sustras bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei.

În momentul părăsirii locuinței, bărbaţii au lăsat persoanele vătămate legate cu cătușe. În acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de talhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

– de asemenea, la data de 21.02.2019, în jurul orei 06:10 împreună cu o persoană ce urmeză a fi identificată, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, a sustras din București, sector 3, un autoturism marca BMW X6 ce aparţinea unei societăţi comerciale, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproape 120.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

– la data de 06.03.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ar fi folosit o materie explozivă, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia unui ATM amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fiind provocate distrugeri acestuia, dar și distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de peste 33.000 lei, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri.

În acest dosar cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

– în noaptea de 23∕24.04.2019, împreună cu o altă persoană, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, ar fi sustras din București, sector 3 un autoturism marca BMW X1, cercetări continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

După perchezițiile din Bucureşti şi judeţul Ialomiţa, au fost identificate şi ridicate dispozitive artizanale denumite generic “pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state, documente ce urmează a fi expertizate având în vedere că există suspiciuni cu privire la veridicitatea lor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj, obiecte de vestimentaţie, seturi de plăcuţe de ȋnmatriculare auto.

De asemenea, a fost găsit un autoturism marca BMW, seria 5, reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa. Autoturismul în cauză, precum şi alte două maşini au fost indisponibilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.