Autostrada București – Brașov: Mâine se deschide circulația pe lotul Râșnov – Cristian

Lotul Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov (A3) va fi dat în trafic joi, 17 decembrie, după ora 15:00. Oficiali ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au mers miercuri pe șantier pentru efectuarea recepției.

Rețeaua de autostrăzi a României va crește joi cu peste șase kilometri, odată cu inaugurarea lotului Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov, scrie economica.net.

Lotul care include 6,3 km la profil de autostradă și 3,6 km de drum național ar urma să fie dat în trafic începând cu ora 15:00, după cum ne-au comunicat reprezentanții CNAIR.

Miercuri, directorul general adjunct al CNAIR Ovidiu Barbier s-a deplasat pe șantier în vederea efectuării recepției, după cum reiese din informațiile de pe pagina sa de Facebook.

Alpenside, constructorul lotului Râșnov – Cristian, și-a asumat finalizarea lucrărilor până în decembrie 2020, înainte de termenul prevăzut în programul de execuție, respectiv august 2021. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Râşnov – Cristian a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Prima autorizație de construire a fost emisă în aprilie 2019, iar a doua în decembrie 2019.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati