Autoutilitară cu deșeuri din construcții, confiscată de Poliția Locală Sector 6. Ce amendă a primit șoferul

O autoutilitară cu deșeuri provenite din construcții a fost confiscată ca urmare a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 6 în colaborare cu Secția 20 Poliție și Garda Națională de Mediu. În plus, șoferul a primit o amendă de 30.000 de lei.

”Ieri, 24.08.2021, în jurul orei 1800, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Sector 6 aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Str. Zboina Neagră au observat o persoană care încărca într-o autoutilitară mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții/demolări, după care s-a pus în mișcare în vederea părăsirii locației respective.”, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 20 Poliție au oprit conducătorul auto și ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind V.C.C. în vârstă de 37 de ani cu domiciliul în Municipiul București.

Astfel, s-a constatat că persoana în cauză efectua transportul de deșeuri fără să dețină documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare – descărcare deșeuri nepericuloase.

 

Șoferul a primit de la comisarii Gărzii Naționale de Mediu o amendă de 30.000 de lei, cu posibilitatea să achite în termen de 15 zile suma de 15.000 de lei, jumătate din cuantum.

În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei respective, mai spune sursa citată.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati