Autoutilitară din care se aruncau deșeuri pe spațiul verde, confiscată în Sectorul 1

Poliția Locală Sector 1, prin Compartimentul Protecția Mediului, a confiscat zilele trecute încă o autoutilitară din care se descărcau deșeuri rezultate din construcții pe un spațiu verde situat pe Drumul Piscul Pietrei, în nordul Capitalei. Șoferul autoturismului a fost amendat cu 10.000 lei, potrivit legislației în vigoare.

Poliția Locală Sector 1 monitorizează zilnic zonele de la marginea Sectorului 1 ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor privind faptul că în zona Drumul Piscul Lung, Piscul Reghiului, Piscul Pietrei, Vârful Pleșița și zonele adiacente se depozitează/abandonează frecvent diferite tipuri de deșeuri, pe domeniul public cât și pe proprietățile private.

Astfel, în timp ce efectuau verificări în locațiile menționate mai sus, miercuri, 27 martie 2024, în jurul orelor 15:00, polițiștii locali ai Sectorului 1 au depistat mai multe persoane în timp ce descărcau dintr-o autoutilitară, în vederea abandonării pe o proprietate privată aferentă Drumului Piscul Pietrei, pământ amestecat cu deșeuri rezultate din excavații/construcții. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în conformitate cu  art. 20 alin 3 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor și i-a fost confiscată autoutilitara din care se descărcau ilegal deșeuri.

“Am întărit în ultimii trei ani acest departament, esențial în activitatea oricărei administrații locale, iar această reformă se vede în rezultatele obținute în ultima perioadă. Echipajele Poliției Locale Sector 1 fac zilnic verificări la marginea Sectorului 1 pentru a împiedica aceste practici devenite uzuale până în 2020. Aviz amatorilor care mai încearcă să facă acest lucru: vă vedem!”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În vara anului 2022, pentru prima dată în istoria Poliției Locale Sector 1, a fost confiscată o autoutilitară care se pregătea să arunce ilegal deșeuri provenite din construcții în cartierul Giulești – Sârbi. Pe lângă confiscarea autovehiculului, proprietarul a fost amendat cu 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Și în următoarea perioadă, Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală Sector 1, a luat măsuri concrete pentru combaterea acestui fenomen care pune în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. De-a lungul acestui mandat, Poliția Locală Sector 1 a dat nenumărate amenzi pe Drumul Carierei și pe alte artere de la marginea Sectorului 1 și a confiscat trei autoutilitare care aruncau ilegal deșeuri de construcție la care se adaugă autoutilitara confiscată ieri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati