Avarie la rețeaua de termoficare din centrul Bucureștiului. Nu se cunoaște amploarea acesteia

Termoenergetica a transmis că o avarie a avut loc în zona Unirii din București în cursul nopții și că o echipă scoate apa din galerii pentru a evalua situația.
Zeci de blocuri și imobile din zona Unirii au fost lăsate fără căldură și apă caldă, în urma unei avarii majore. Oficialii Termoenergetica spun că în momentul de față se lucrează la remedierea defecțiunilor, însă va dura ore bune până când bucureștenii vor avea din nou căldură și apă caldă.

“În acest moment, echipa de intervenţie scoate apa din galerie. După câteva ore, când se va reuşi eliberarea galeriei, ne putem da seama de amploarea avariei. Noi sperăm ca până diseară să putem remedia”, a declarat Claudiu Crețu, potrivit Agerpres.

Joi dimineață, potrivit raportării Termoenergetica, peste 570 de blocuri și imobile nu beneficiau de energie termică din cauza avariilor.

Potrivit aplicaţiei Termoalert, în prezent:

– pentru 94% dintre imobilele din Capitală, sistemul de termoficare funcţionează normal;
– pentru 3% funcţionarea este deficitară (2,33% din punct de vedere al căldurii, iar 0,68% se confruntă cu deficienţe atât în ce priveşte căldura, cât şi apa caldă);
– pentru 3,1% funcţionarea este oprită (0,30% fără apă caldă, 0,15% fără căldură, iar 2,69% fără apă caldă şi căldură).

În Sectorul 1 sunt afectate 269 de blocuri, în Sectorul 2 – 102 blocuri, în Sectorul 3 – 28 de blocuri, în Sectorul 4 – 65 de blocuri, în Sectorul 5 – 32 de blocuri, în Sectorul 6 – 110 blocuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati