Avarie majoră la rețeaua de apă caldă din Sectorul 6. Ce spune primarul Ciucu

Bucureștenii din Drumul Taberei care au rămas de săptămâna trecută fără apă caldă mai au de așteptat până să se poată bucura de un duș fierbinte, a anunțat primarul Sectroului 6, Ciprian Ciucu.

Încă de sâmbătă, 9 aprilie, Termoenergetica SA a anunțat că s-a oprit CET Vest, din cauza unei defecțiuni. De asemenea, s-a oprit CET Progresu (al Primăriei Sectorului 1).

Așa că întregul București era alimentat din doar 2 CET-uri: Sud și Grozăvești, ambele nemodernizate. În mod evident, parte dintre bucureșteni urmau să rămână fără apă caldă. În Drumul Taberei, erau afectate nu mai puțin de 600 de blocuri.

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcționali, atât din cauza unor probleme la rețeaua de distribuție pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăvești, cât și din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

„Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite!”, transmit reprezentanții Termoenergetica.

Ciucu: ”Problemele sunt generate de două cauze”

În aceste condiții, mulți dintre bucureșteni sperau că măcar diseară vor avea apă caldă. Dar, din păcate, acest lucru nu se va întâmpla, a anunțat primarul Sectroului 6 , Ciprian Ciucu.

„Apă caldă în Drumul Taberei. O nenorocire nu vine niciodată singură

Cu toate că primăriile de sector nu au atribuții în termoficare, cineva trebuie să vă explice ceea ce se întâmplă.

Problemele sunt generate de două cauze cumulate:

  1. Centralei CET Vest i s-a stricat compresorul de gaze, chestiune cu totul specială, și va mai dura câteva săptămâni până va fi importat din Germania. CET-urile sunt administrate de Elecen, aflat în subordinea Ministerului Energiei.
  2. Drumul Taberei ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozavesti, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au aparut o serie repetată de avarii, în zona Leul.

Acum Termoenergetica lucrează la remedierea avariilor și așteptăm ca situația sa se amelioreze săptămâna aceasta. Au rezolvat o primă avarie luni, dar 200 de metri mai încolo a apărut o altă avarie. Termoenergetica este o companie a Primăriei Generale.

Cum voi avea informații noi, vi le voi comunica”, a scris Ciucu, luni, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati