Avertisment. 1 Mai, un nou test pentru România / Secretar de stat: E nevoie de prudență

România nu a ajuns încă la vârful epidemiei de coronavirus, iar data de 1 Mai va reprezenta un nou test pentru populație, pentru că românii sunt obișnuiți să iasă din casă și să socializeze în minivacanță, spune Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Dacă numărul cazurilor crește semnificativ, se va putea reveni asupra măsurilor de relaxare avute în vedere după 15 mai, a avertizat el.

„În tradiția noastră, perioada de 1 Mai e o perioadă de zile libere, în care populația simte nevoia să iasă din casă, să socializeze și, așa cum a fost și Paștele, ne atrage atenția posibilității să apară aglomerații incontrolabile care să genereze difuzia infecției. Din acest motiv trebuie să fim atenți și să menținem măsurile de protecție, de distanțare socială, să se evite deplasările, aglomerările”, a explicat Horațiu Moldovan la Digi24.

„Până la data la care se va renunța la starea de urgență, măsurile rămân în vigoare și e necesară prudență pentru a evita o creștere bruscă a numărului de pacienți infectați”, a avertizat el.

El a adăugat că măsurile sunt necesare pentru ca frecvența îmbolnăvirilor de la o zi la alta să nu crească în mod semnificativ.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati