Avertisment dur al companiei MOL: Ungaria e în pragul penuriei de motorină din cauza plafonării prețului

Directorul general al companiei petroliere maghiare MOL, Zsolt Hernádi, a anunțat vineri că a informat guvernul de la Budapesta că ar putea apărea probleme de aprovizionare dacă nu putem facilita importul de carburanţi în Ungaria, transmite agenția maghiară MTI, scrie G4Media.ro.

Zsolt Hernádi a spus că dacă plafonarea preţului carburanţilor va rămâne neschimbat, ţara nu va mai primi carburanţi din import.

Acest lucru este important, deoarece rafinăria MOL de la Százhalombatta nu poate satisface consumul intern de motorină nici măcar în condiţii normale, acum însă ea trebuie oprită, luni, pentru lucrările de întreţinere planificate, o etapă care nu mai poate fi amânată.

Zsolt Hernádi a făcut declarațiile după ce a discutat cu Antal Rogán, ministrul care conduce cabinetul premierului Orban, şi Gergely Gulyás, care conduce cancelaria premierului.

Guvernul Viktor Orban a plafonat prețul la carburanți înaintea alegerilor parlamentare, o mișcare criticată de analiștii economici care au catalogat-o drept nesustenabilă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati