Avertismentul unui medic: Școlile din București se vor închide în cel mult trei săptămâni

Medicul Octavian Jurma avertizează că în cel mult trei săptămâni putem avea până la 15 mii de cazuri noi de Covid pe zi, ceea ce va duce la închiderea școlilor. ”Această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută”, atrage atenția specialistul.

El spune că este probabil ca în săptămâna 5-11 octombrie să se depășească incidența de 6 la mie în București, iar școlile se vor închide.

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile, dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie, probabil, se va depăși incidența de 6 la mie în București.

Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi, dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte.

Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma, pentru Antena3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati