Avion Tarom Bucureşti – Madrid, aterizare de urgenţă. La bord se afla un pasager cu COVID

0
130
TAROM
Sursa foto: Facebook Tarom

O cursă Tarom care a decolat joi de la Bucureşti cu destinaţia Madrid a aterizat de urgenţă la Timişoara după ce unei persoane aflate la bord i s-a făcut rău. Ulterior, s-a dovedit că aceasta era infectata cu COVID. Avionul și-a reluat zborul.

Cursa Tarom Bucureşti – Madrid, care a efectuat în cursul dimineţii o aterizare de urgenţă la Timişoara, a decolat spre destinaţia iniţială cu puţin timp înainte de ora 13. Pasagerii urmează să fie testaţi rapid la sosirea pe aeroportul din Madrid, scrie antena3.

Femeia din avionul Tarom, confirmată cu COVID după al doilea test antigenic

Pasagera de 65 de ani căreia i s-a făcut rău la bordul cursei aviatice Tarom Bucureşti – Madrid este infectată cu COVID-19. Al doilea test antigenic efectuat la UPU a Spitalului Timişoara a ieşit pozitiv. De asemenea, testul rapid efectuat pe ambulanţa care a preluat pacienta de pe aeroport a ieşit pozitiv.

Femeia a acuzat stări de rău în timpul zborului și a leșinat. Aceasta și-ar fi pierdut cunoștința pentru câteva momente.

În aceste condiţii, piloții au luat decizia să se întoarcă pe cel mai apropiat aeroport, deși aeronava părăsise deja spațiul aerian al României.

Cea mai apropiată locaţie era Timişoara, astfel că aeronava a aterizat acolo cu puţin timp înainte de ora 10 dimineaţa.

Conform surselor spitaliceşti, pacienta este în stare stabilă şi rămâne în evaluare, cu suspiciune de sindrom coronarian acut. Ea acuză dureri abdominale şi anterior a acuzat dureri toracice şi dispnee (dificultate respiratorie care apare în cazul bolilor cardiace).

Pasagera cu COVID avea test PCR negativ

Femeia depistată cu COVID la bordul cursei Tarom Bucureşti – Madrid avea un test PCR negativ făcut in data de 19.01.2021. Testul rapid efectuat în ambulanţă a ieşit însă pozitiv.

Pacienta a fost retestată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara iar acest ultim test a fost neconcludent şi a trebuit să fie repetat.

Joi la prânz, pasagerii cursei Tarom Bucureşti – Madrid se aflau în zona securizată a aeroportului Timişoara.

„A fost o cursă aeriană a companiei Tarom, pe ruta București – Madrid cu 183 de pasageri la bord și s-a intervenit ca urgență medicală. (…). Pasagerii sunt pe aeroport și despre ce s-a întâmplat în interiorul aeronavei doar compania Tarom poate spune. Noi vom anunţa când urmează să plece aeronava”, a spus Gabriela Halmi, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.