Avionul privat închiriat de Iohannis pentru a merge la încoronarea Regelui, escală de 20 de minute la Sibiu

Avionul privat pe care Administraţia Prezidenţială l-a închiriat pentru deplasarea preşedintelui Klaus Iohannis la Londra, unde a participat la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al lll-lea, a făcut sâmbătă o escală de aproximativ 20 de minute în Sibiu, conform paginii de Facebook Boarding Pass, care în ultima vreme a avut mai multe relatări despre aeronavele private utilizate de preşedinte în vizitele în străinătate şi despre traseul acestora, potrivit G4Media.ro.

”La întoarcerea în ţară din vizita oficială din Marea Britanie, avionul privat pe care Administraţia Prezidenţială l-a închiriat pentru această deplasare a efectuat o escală de ~20 de minute în Sibiu. Ulterior, avionul privat şi-a continuat zborul din Sibiu spre aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din Bucureşti”, conform paginii de Facebook a Boarding Pass.

Sursa citată subliniază că după publicarea articolului cu lista zborurilor preşedintelui din 2022 şi din primele luni din 2023, din care reiesea faptul că escalele la Sibiu erau mai degrabă regulă decât excepţie, preşedintele ţării a avut mai multe vizite oficiale în străinătate, dar pentru niciuna dintre aceste deplasări nu au mai fost efectuate opriri pe aeroportul sibian.

Anterior, acelaşi site nota că preşedintele Iohannis a zburat fără escală joi seară din Bucureşti la Londra şi a aterizat pe aeroportul Stansted, cu un avion privat din flota unei companii aeriene româneşti.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen au fost prezenţi vineri şi sâmbătă, la ceremoniile organizate cu ocazia încoronării Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey, relatează news.ro

La începutul lunii martie, site-ul Boarding Pass a publicat imagini cu  aeronava privată cu care preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizita în Japonia şi Singapore, precizând că avionul a călătorit pe ruta Bucureşti – Sibiu – Tokyo Haneda.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati