Avocat: „Cutremur în poliție la vârful SIAS și răsturnare de situație în dosarul Onești: Clasarea data de procurorul Iacob de la ICCJ este desființată în totalitate de către Curtea de Apel Bacău

Avocatul Adrian Cuculis anunță redeschiderea unuia dintre cele mai răsunătoare dosare având ca inculpați ofițeri SIAS. Inițial, la mai bine de doi ani de la declanșarea anchetei împotriva ofițerilor implicați, dosarul intervenției polițiștilor de la Onești, când doi muncitori care renovau un apartament au fost uciși de Gheorghe Moroșan, a fost clasat de către Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Patru înalţi ofiţeri din Poliţia Română au fost urmăriţi penal pentru abuz în serviciu pentru că, în urma intervenției defectuoase de la Onești, când doi muncitori care fuseseră sechestrați de Gheorghe Moroșan, fostul proprietar al apartamentului pe care îl renovau, au fost înjunghiaţi mortal de bărbatul de 67 de ani pe 1 martie 2021.

„Cutremur în poliție la vârful SIAS și răsturnare de situație în dosarul Onești: Clasarea dată de procurorul Iacob de la ICCJ este desființată în totalitate de către Curtea de Apel Bacău și procurorul de caz este obligat  pună în mișcare acțiunea penală în cazul șefului SIAS în speță Alexandru Scurtu.
Practic Alexandru Scurtu este inculpat în dosar prin decizia instanței de judecată cu privire la intervenția trupelor speciale în cazul uciderii muncitorilor din apartamentul din Onești.
Plângerea formulată de către noi în cauza a vizat lipsa totală de coerentă în ceea ce privește motivarea procurorului Iacob cu privire la intervenția SIAS în acest caz.
Scurtu Alexandru urmează și trebuie  fie din acest moment și suspendat din funcție.
Dosar : 451/32/2023″, transmite avocatul Adrian Cuculis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati