Un avocat din Bucureşti, implicat în obţinerea de imobile folosind acte false de moştenitor, a fost reţinut de procurorii DNA, alături de alte trei persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.
Dosarul vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018 – 2022, mai multe persoane ar fi intrat în posesia unor imobile situate în Bucureşti ce au aparţinut unor persoane decedate, arată Agerpres.
Conform DNA, mecanismul infracţional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex şi ar fi constat, printre altele, în identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente), identificarea persoanelor de interes (exemplu avocaţi) care să-i ajute la redactarea documentelor şi care să le confere o anumită credibilitate în faţa notarilor, executorilor judecătoreşti şi, ulterior, vânzarea imobilelor respective.
„În contextul menţionat mai sus, persoanele cercetate, printre care şi inculpaţii S.N.F., R.C.P. şi V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind şi de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari şi executori judecătoreşti, care, acţionând fără vinovăţia prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moştenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moştenitorilor legali ai persoanelor decedate îndreptăţiţi să intre în posesia imobilelor. Profitul obţinut de persoanele cercetate din tranzacţionarea ulterioară a acelor imobile, obţinute în maniera de mai sus, ar depăşi suma de 1.365.223 lei”, susţine DNA.
Avocatul şi o altă persoane urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.