Avocații din București amenință Guvernul: posibile proteste și grevă generală din cauza CASS

Avocații bucureșteni iau măsuri și amenință Guvernul după ce acesta își menține poziția de a impune profesiile liberale cu o contribuție de asigurări sociale de sănătate în sistem real neplafonat.

Avocații din București amenință Guvernul: ,,sancţionează performanţa în profesie, fără a oferi însă nimic suplimenta”

Aceștia susțin că vor apela la toate demersurile și remediile legate și nu exclud din ecuație proteste ample și chiar o grevă generală pentru a aduce lucrurile pe un făgaș normal.

În timpul acesta, avocatul și senatorul PNL Daniel Fenechiu și-a exprimat susținerea față de punctul de vedere exprimat recent de experții din cadrul Baroului București.

”Baroul Bucuresti- organ profesional care grupează si reprezintă interesele a peste 10.000 de avocaţi cu drept de exercitare a profesiei, constată cu regret, că după 2 săptămâni de dialog şi mai multe memorii şi puncte de vedere transmise de UNBR si UPLR, informaţiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul îşi menţine poziţia de a impune profesiile liberale cu C.A.S.S in sistem real, neplafonat.

Impunerea unui C.A.S.S in sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaţilor şi, practic, sancţionează performanţa în profesie, fără a oferi însă nimic suplimentar in sfera contraprestaţiei sistemului de sanatate”, afirmă avocaţii bucureşteni într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati