Azi începe vaccinarea cu doza 4 şi în România. Sunt deschise peste o sută de centre de vaccinare în țară

Românii își pot face, începând de azi, doza a patra de vaccin antiCovid, atât la medicii de familie, cât și la centrele de vaccinare.

”Start la doza 4! Începând de astăzi, cei care doresc să își facă doza 4 de vaccin împotriva Covid-19 se pot adresa centrelor de vaccinare și medicilor de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul dumneavoastră de familie sau un anumit centru de vaccinare”, transmite RoVaccinare.

În acest moment mai sunt deschise în România peste 100 de centre de vaccinare.

”Pentru cei care se tem că procesul va fi unul dificil din cauza închiderii unora dintre centre, e bine de știut că în acest moment sunt peste 100 de centre deschise la nivelul întregii țări.

În plus, vă puteți administra doza 4 în oricare dintre cele 3.000 de centre din cabinetele medicilor de familie”, mai anunță reprezentanții Ro Vaccinare.

Cine poate face doza a 4-a

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani, care au fost vaccinate împotriva Covid-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager, informează Ministerul Sănătăţii.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Vaccinarea se poate face doar cu vaccin de la Pfizer.

Se recomandă în special persoanelor peste 60 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati