Azilele groazei | Corina Creţu: Cu Gabi Firea am fost prieteni, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic

0
411
sursa foto: Facebook - Corina Cretu

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, a declarat că ce li s-a întâmplat bătrânilor în azilele groazei din Ilfov „e o dovadă clară de lipsă de omenie, dincolo de chestiunile juridice”. Ea și-a exprimat apoi convingerea că subiectul va fi relatat şi în presa străină, iar statul român va fi urmărit cu privire la măsurile pe care le ia, potrivit B1. 

„Cu Gabi Firea, am fost prieteni, am fost şi ziaristă, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic”, a mai afirmat Corina Crețu. De asemenea, a mărturisit că ştie „cazuri de oameni cărora le e frică să vorbească în România”, făcând referire la faptul că „toată lumea ştie că acolo nimic nu se întâmplă fără să ştie domnul Pandele”, soțul Gabrielei Firea, primarul din Voluntari, ambii de la PSD.

Corina Creţu, despre cazul bătrânilor maltratați în azilele din Ilfov

„Aşa cum spunea prim-ministrul, nu este vorba de doi-trei oameni care s-au înţeles să facă un ban de pe urma unor bătrâni amărâţi, este vorba de un sistem întreg şi acest sistem întreg, după opinia mea, pentru că trăim în România şi a intrat deja, cumva, în mentalul colectiv că nişte funcţionari nu pot face astfel de lucruri fără a fi cumva acoperiţi politic, şi aici cred că lucrurile trebuie duse până la capăt. (…)

Toate aceste lucruri, cumva, s-au desfăşurat sub ochii unor oameni care poate ar fi putut schimba lucrurile şi mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni”, a declarat Corina Creţu la Prima News, potrivit News.ro.

Aceasta a mai susținut că „e destul de greu de crezut” că administrația locală nu știa ce se petrece în respectivele azile.

Ce a spus Corina Crețu despre Gabriela Firea

Fostul comisar european a mai susținut că nu crede că Gabriela Firea (PSD), ministrul Familiei, nu știa nimic, așa cum pretinde aceasta: „O fost… şi cu Gabi Firea, am fost prieteni, am fost şi ziaristă, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic. Mai ales că eşti în funcţie, adică trebuie să-ţi asumi. Nu unul trebuie să-şi asume dacă ne convine politic, dacă nu ne convine politic folosim altă măsură. Să clarifice dacă a avut vreun rol. Să vedem ce spun instanţele, eu nu pot să mă substitui instanţelor, dar cred, totuşi, că nu se puteau face aceste lucruri fără o protecţie, cred, poate, transpartinică. Nu ştim. Aici chiar mi se pare, cumva, că toate tunurile s-au pus pe Gabi Firea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.