B-FIT in the Street! 2023 începe vineri în București / Harta și programul Festivalului

1
1449

Străzile din Capitală vor fi animate de sute de artiști internaționali care participă, începând de vineri, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street! 2023, anunță organizatorii.

Începând de vineri și până duminică, peste 200 de artiști din Italia, Spania, Olanda și Franța vor face spectacol în centrul Bucureștiului.

Din program nu vor lipsi spectacolele pe apă, acrobaţiile aeriene, instalaţiile vivante, muzica live, spectacolele itinerante şi întâlnirile cu personaje fantastice, promit organizatorii, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Generale.

Startul festivalului se va da vineri, 30 iunie, la ora 16.00, în Piața Universității, cu instalația vivantă de acrobaţie aeriană „RoZéo”, prezentată de artiştii francezi ai companiei Gratte Ciel, iar show-ul special care marchează deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! 2023, producția franceză „TAWA”, va avea loc în Piața „George Enescu”, de la ora 20:00, potrivit programului anunțat de organizatori.

Artiști ai celor mai cunoscute companii internaționale de circ vor performa în Piața „George Enescu” într-un spectacol de acrobaţie aeriană jucat la 360 de grade, în care dansul şi muzica live se îmbină cu numere incredibile de rezistenţă umană și cu explozii cromatice impresionante.

Harta Festivalului B-FIT in the Street!

Prima zi a festivalului cuprinde, de asemenea, trei reprezentații ale spectacolului muzical interactiv „Street Piano” (Italia), de la orele 18:00, 20:00 și 22:00, pe trotuarul din fața Muzeului Național de Artă al României; un spectacol inovativ de muzică şi dans susținut de doi artiști stradali, ce îi invită pe trecători la un joc dinamic prin intermediul unei claviaturi supradimensionată instalată pe asfalt.

De la ora 19:00, pe traseul Piața George Enescu – Piața Revoluției – Magazinul Muzica, marionete gigant, inspirate din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine, vor dansa pe muzică antrenantă şi vor amplifica atmosfera petrecerii stradale cu spectacolul itinerant „Animal Fairytale” (Franța).

În paralel, în Piața Universității, pe străzile Lipscani, Gabroveni și Piața Roma din Centrul istoric, lebede grațioase de mari dimensiuni, papagali pe picioroange, toboșari Batucada și personaje fantastice vor electriza audiența cu spectacolele „Les Cignes” (Italia), „Stilt Parrots” (Țările de Jos), „Batucada Los Vikingos” (Spania) desfășurate între orele 18:40 – 23:00.

Pentru prima dată în istoria festivalului B-FIT in the Street!, râul Dâmboviţa devine scena a două spectacole nocturne pe apă. „DriFt” și „The Whale Street Show” vor fi prezentate de compania franceză Ilotopie sâmbătă 1 iulie, începând cu ora 21:00, în zona râului Dâmbovița – Podul Națiunile Unite și va continua pe Calea Victoriei până la intersecţia cu Bulevardul Regina Elisabeta.

De asemenea, în cea de-a doua zi a festivalului organizatorii aduc în prim plan noi producții artistice efervescente: de la spectacolul de dans şi acrobaţie, „Flower Sway Poles” (Italia) în care protagoniștii dansează pe flori albe uriaşe în Piaţa Universităţii, la instalaţiile sonore „Big Ears” (Franța), amplasate pe traseul festivalului, la spectacolul itinerant Dodos (Franța) din Piațeta Teatrului Odeon în care păsările dodo uriașe explorează centrul orașului în descoperirea unor rituri, tradiții sau obiceiuri alimentare autohtone, până la spectacolul – paradă 20’ Street Ballet (Franța) inspirat din lumea cabareturilor franțuzești elegante și atemporale, ce aduce pe străzile Bucureştiului vibraţia specifică anilor ’20.

Duminică 2 iulie, spectacolele stradalele vor continua să răspândească bucuria prin noi serii de reprezentații itinerante, între orele 18:00 – 23:00.

La ora 21:00, Piaţa „George Enescu” devine gazda unui nou spectacol grandios, intitulat „Meraviglia”, creat de compania Sonics din Italia. Cu acrobații aeriene evocative și un decor fantastic, elementele de scenă spectaculoase și efectele speciale fac din „Meraviglia” un spectacol memorabil care va fascina publicul de toate vârstele.

Programul complet al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2023 este disponibil aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.