Bac 2023: Inspectoratul Școlar București mușamalizează nedreptatea pentru 70 de elevi la Bacalaureat de la Colegiul Național ,Șincai’

0
296
Inspectoratul Școlar București mușamalizează nedreptatea pentru elevii din Colegiul ,Șincai'.
Inspectoratul Școlar București mușamalizează nedreptatea pentru elevii din Colegiul ,Șincai'.

Scandalul din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 a prins un alt contur după ce Inspectoratul Școlar București a mușamalizat nedreptatea făcută pentru cei 70 de elevi care s-au trezit cu lucrările anulate în mijlocul probei de limba română.

Bac 2023: scandalul de la Colegiul ,Șincai’ continuă. Inspectoratul Școlar București susține nedreptatea făcută celor 70 de candidați

În timpul acesta, specialiștii au subliniat sfidător că fapta a fost, de fapt, o ,oportunitate’ pentru învățăceii care trebuie să se pregătească mai intens pentru probele din cadrul examenului vieții.

Amintim că totul a pornit la Colegiul ,Șincai’, după ce 70 de elevi au avut lucrările anulate la limba română la o oră de la începerea examenului din motivul că neîncadrarea exactă a sintagmei „Examenul național de bacalaureat” pe două rânduri a câte două cuvinte ar putea fi interpretată de evaluatori ca semn pe lucrare.

Timpul rezolvării nu s-a prelungit, iar acum se consideră o ,oportunitate’ pentru candidații care vor fi nevoiți să mai aștepte până la planurile de facultate.

„Motivele anulării lucrărilor scrise fac referire la prevederile art. 56 (5), art. 59 (3) din OMECTS Nr. 4799/2010, Precizările ME Nr. 27470/5.05.2023.

S-a apreciat, că în condițiile în care candidații au putut rescrie lucrările până la finalizarea timpului alocat probei, aceasta a constituit o oportunitate pentru candidați, deoarece depistarea semnelor distinctive ar fi dus la posibila anulare a lucrărilor la nivelul centrelor de evaluare.

În vederea bunei desfășurări a examenelor naționale în viitor s-a propus, între altele, elaborarea unor proceduri distincte sau updatarea celor deja existente cu privire la acordarea de timp suplimentar pentru redactarea lucrărilor de către candidați, la solicitarea celor din urmă”, arată răspunsul oferit de Inspectoratul Școlar București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.