Atenție: Bagaje nerevendicate din aeroport, la vânzare pentru 10 lei. O nouă escrocherie online!

1
615
Foto: antena3.ro

A apărut o nouă escrocherie online – vânzarea bagajelor uitate sau pierdute în Aeroportul Otopeni. Internetul s-a umplut de astfel de anunţuri, care par postate chiar de reprezentanţii aeroportului, iar ofertele par de nerefuzat. Preţurile încep de la 10 lei şi clienţii sunt încurajaţi să plătească cu cardul. 

Escrocheria a fost pusă la cale pe reţelele de socializare. A fost creată o pagină falsă de Facebook, care imită perfect identitatea celei care aparţine de fapt şi de drept Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Cine voia să ia un astfel de bagaj, trebuia să facă link pe un click şi să plătească mai puţin de 10 lei cu cardul. În spate ar fi, spun specialiştii, o escrocherie. Practic, cei care au creat acest link de plată vor fura atât datele cardului, cât şi toţi banii din conturi, scrie observatornews.ro.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a venit şi cu o dezminţire

În niciun caz, bagajele călătorilor nu sunt puse la vânzare în cazul în care acestea sunt pierdute, arată sursa citată. Fiecare companie aeriană în parte are o firmă care se ocupă de tot ceea ce înseamnă bagaje pierdute.

Acestea sunt stocate în spaţii dedicate în cadrul aeroportului, iar companiile fac tot posibilul să ajungă înapoi la pasagerii care le-au pierdut.

Aşadar, nu daţi curs unor astfel de anunţuri pentru că v-aţi putea trezi şi fără date şi fără banii din conturi. De o astfel de escrocherie a fost vizată inclusiv Poşta Română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.