Baletul La Piaţă, premieră a Teatrului Muzical Abasadorii, reprogramat online în zilele de 3 şi 4 aprilie

Cea mai recentă producţie a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, baletul „La Piaţă”, adaptare după Mihail Jora, este pregătită pentru întâlnirea cu publicul. Noile restricţii stabilite împotriva răspândirii epidemiei de Coronavirus impun, însă, ca premiera să fie reprogramată online. Aceasta va fi accesibilă publicului în zilele de 3 şi 4 aprilie.

Regia şi coregrafia spectacolului îi aparţin lui Valentin Stoica, scenografia este creaţia Vioricăi Petrovici şi ilustraţia muzicală este semnată de Viorel Andrinoiu. La pian: Andrei Racu.

În scenă evoluează în prim-plan soliştii de balet: Alis Gheorghe, Daniel Goliţă, Alexandru Mălăeru, Carmen Mărgărit, Ana Mihai, alături de soliştii canto: Andreea Bucur-Blidariu, Camelia Cuzub, Sergiu Neamţu, Silviu Alexandru Mihăilă.

Din distribuţie fac parte şi actorii Octavian Ene, Natalia Dragomir, împreună cu artiştii de circ: Vlad Benescu, Georgeta Ciocîrlan, Adrian Tudor.

Ansamblul de balet şi canto al TMA este completat de tinerii artişti: Monica Andreea Cosma, Octavian Iuga, Constantin Chiţa, Silvia Ionaşcu, Doru Farmazon, Claudia Iagăr, Remus Tegzeş, Jennifer Dumitraşcu, Ioana Iordănescu, Bogdan Şerban.

Montarea porneşte de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a şcolii muzicale româneşti din secolul XX, de la a cărui naştere sărbătorim 130 de ani. Acest tablou coregrafic, cum l-a denumit autorul, aduce în prim plan lumea pestriţă a unui bâlci din Bucureştii perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o poveste de dragoste. Pentru a spori verva şi culoarea specifică unui asemenea spaţiu citadin, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobaţii, momente comice şi alte elemente de circ.

Chiva, o fată frumoasă şi săracă, este curtată de un tânăr plin de intenţii bune, însă prea modest pentru aşteptările ei. Acesta, ca simplu îngrijitor al caruselului, cu care îi distrează în fiecare zi pe copiii veniţi la bâlci, nu se potriveşte planurilor tinerei. Naivitatea ei şi dorinţa de a-şi depăşi cu orice preţ condiţia o fac să nu ia în seamă sentimentele sincere ale junelui, contând pe mirajul unei eventuale căsătorii din interes. Astfel, se declanşează un şir de încurcături vesele, ale căror protagonişti sunt: Poliţistul Fănică şi logodnica lui, Bufonul chefliu, Afaceristul, Ghicitoarea, Florăreasa, Flaşnetarul, Vânzătorul de ziare şi alte personaje tipice unei pieţe de iarmaroc.

Baletul „La Piaţă” se distinge printr-o bogăţie de nuanţe pe care Mihail Jora le tratează în spiritul unui folclor specific zonelor mărginaşe ale unui oraş, îmbogăţite cu o orchestraţie îndrăzneaţă, eliberată de canoanele începutului de secol XX, pe care îşi pune amprenta şi un lirism discret colorat cu ascuţite nuanţe de umor. Din muzica baletului se revarsă un torent de voie bună, de veselie, de scene burleşti, dar şi de momente lirice admirabil pictate prin tratarea orchestrală.

Vă invităm, aşadar, la un spectacol antrenant şi plin de voioşie, în care veţi descoperi cum, dincolo de nivel social şi tentaţii materiale, dragostea adevărată, pornită din suflet, rămâne eterna şi mereu uimitoarea poveste, care încălzeşte inimile tuturor.

Spectacolul va putea fi vizionat în baza unui link unic de accesare, valabil în zilele de sâmbătă 3 aprilie şi duminică 4 aprilie, în intervalul orar 9:00-21:00. Detalii despre achiziţionarea de bilete se pot găsi pe platforma Ticketstore.ro https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/teatrulmuzicalambasadori şi pe website-ul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati