Banca Naţională a României lansează cu o monedă cu chipul Monicăi Lovinescu

0
230

Banca Naţională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Monicăi Lovinescu.

Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar aceasta va avea o formă rotundă, cu un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul monedei redă un microfon de studio de radio şi o carte, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele şi anii între care a trăit Monica Lovinescu ,,1923″ şi ,,2008″, reprezentaţi în jurul unui element de design ce simbolizează activitatea de om de radio şi scriitor al acesteia.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.