Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a semnat joi contractul de finanţare pentru o primă tranşă, de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de 58.190.000 euro puşi la dispoziţie de Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Acesta înglobează un număr aproximativ de 200 blocuri de locuinţe, şi va fi finanţat atât din surse proprii, cât şi din din surse alocate prin Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105.760.000 Euro. Programul va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât şi prin reducerea costurilor de întreţinere.

Încă din anul 2016, Sectorul 4 a atras numeroase finanţări interne şi externe, rambursabile şi nerambursabile, în sumă de peste 100 de milioane de euro.

„Prin semnarea documentelor de finanţare împreună cu dl. Andrew McDowell, Vicepreşedintele BEI, am asigurat, astăzi, fondurile necesare susţinerii programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe până în anul 2023.

Astfel, am trecut într-o nouă etapă de implementare a planului de creştere a calităţii vieţii locuitorilor din Sectorul 4. Valorificăm oportunităţile oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Sectorului 4, dovedind autoritatea locală ţine pasul cu nevoile oamenilor. Acest lucru este posibil doar prin proiecte concrete, reale şi cu finanţare asigurată”, declară Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati