Bani prin PNRR. A fost aprobat proiectul care vizează crearea unui hub de mobilitate în București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că încă un proiect al PMB cu finanţare prin PNRR a fost aprobat – este vorba despre proiectul care vizează crearea Hub-ului de mobilitate şi management urban, pentru care a fost alocată suma de 5,85 milioane lei.

  • „Înfiinţarea şi operaţionalizarea Hub-ului de mobilitate şi management urban este primul pas către construirea Centrului de Urbanism Bucureşti, entitate care să monitorizeze, să fundamenteze şi să coordoneze dezvoltarea urbană a Bucureştiului”, a mai spus edilul general.

„Încă un proiect depus de Primăria Capitalei pentru finanţare prin PNRR a fost aprobat – este vorba despre crearea Hub-ului de mobilitate şi management urban, pentru care a fost alocată suma de 5,85 milioane lei. Proiectul ce contribuie la digitalizarea activităţilor PMB, prevede dezvoltarea şi operaţionalizarea pentru cetăţeni a unor componente ale Băncii de Date Urbane a Municipiului Bucureşti şi înfiinţarea unui Hub de mobilitate şi management urban ca interfaţă între Primăria Municipiului Bucureşti şi locuitori, respectiv ca un spaţiu de dezbateri şi consultare participativă a proiectelor de interes public. În cadrul proiectului vor fi realizate, o platformă digitală de servicii publice în domeniul urbanismului, respectiv o platformă de date deschise în domeniul mobilităţii urbane”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

Edilul general a adăugat că PMB îşi propune următoarele, prin acest proiect:

„- armonizarea şi integrarea informaţiilor, datelor şi planurilor iniţiate şi derulate atât de PMB cât şi de primăriile de sector şi alte instituţii aflate în subordinea sau coordonarea acestora;

– integrarea cu alte sisteme de planificare a mobilităţii şi managementului transportului public;

– colectarea şi agregarea datelor în sisteme de date integrate şi deschise pentru a uşura procesul decizional din domeniile management urban, urbanism şi mobilitate urbană;

– informarea şi implicarea cetăţenilor în procesul decizional la nivelul autorităţilor publice locale”.

El a mai spus că „înfiinţarea şi operaţionalizarea Hub-ului de mobilitate şi management urban este primul pas către construirea Centrului de Urbanism Bucureşti, entitate care să monitorizeze, să fundamenteze şi să coordoneze dezvoltarea urbană a Bucureştiului”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati