Bani prin PNRR pentru 11 blocuri destinate grupurilor vulnerabile, medicilor și profesorilor, în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 a semnat cu Ministerul Dezvoltării un contract de finanţare prin PNRR pentru 11 blocuri destinate grupurilor vulnerabile şi specialiştilor în sănătate şi educaţie.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că a semnat, vineri, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru construcţia a 11 blocuri performante energetic destinate tinerilor din comunităţile marginalizate, grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1 şi specialiştilor în sănătate şi educaţie.

Ea a precizat, vineri, pe Facebook, că valoarea finanţării se ridică la 165,6 milioane de lei.

Edilul a afirmat că blocurile vor avea 366 de apartamente, dintre care 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere şi 61 cu trei camere, aria desfăşurată totală, inclusiv subsol, a celor unsprezece imobile fiind de aproximativ 34.638,4 de metri pătraţi.

Clotilde Armand a menţionat că, pe lângă cele unsprezece blocuri, pe terenul de 30.662,94 de metri pătraţi aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 vor fi amenajate locuri de joacă, spaţii verzi, 400 de locuri de parcare şi vor fi montate staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Potrivit edilului Sectorului 1, cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje şi sunt imobile nZEB plus, cu performanţă energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero şi este acoperit cu energie din surse regenerabile.

Clotilde Armand a menţionat că pe terasele acestora vor fi instalate panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la reţeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Naţional.

Ea a adăugat că garsonierele şi apartamentele vor fi repartizate „pe criterii clar stabilite”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati