„Barbă albastră” în regia lui Alexander Hausvater se reia la Teatrul „Stela Popescu”

Spectacolul Barbă Albastră, adaptare după Max Frisch în regia lui Alexander Hausvater, producţie a Teatrului „Stela Popescu”, se reia pe 12 şi 13 martie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Barbă Albastră este un spectacol fascinant, în regia şi dramatizarea lui Alexander Hausvater, realizat după romanul omonim al prozatorului elveţian Max Frisch. Legenda cavalerului Barbă albastră versus straniul destin al doctorului Schaad. Un om, din epoca modernă, dar care poartă în suflet o poveste cu rădăcini în lumea lui Charles Perrault, intră într-un bar de biliard. Experienţa închisorii este recentă şi tulburătoare, crima de care este acuzat este teribilă. Două poveşti suprapuse creează un univers magic şi plin de suspans, într-un spectacol de teatru, muzică, mişcare, dans şi pantomimă. Totul pare un joc de biliard, un joc al eliminării şi al singurătăţii. Jucătorul principal este veşnic îndrăgostit şi totuşi incapabil să lege o relaţie profundă cu cineva. O enigmă, în spatele căreia descoperim necesitatea omului de a iubi şi de a fi iubit. În centrul enigmei este FEMEIA, cea care dărâmă barierele lumii fizice prin intuiţie şi forţă interioară în căutarea adevărului.

Max Frisch a scris romanul – senzaţie, iar Alexander Hausvater l-a adaptat pentru scena Teatrului Stela Popescu ca să introducă publicul într-un univers de vis şi imaginaţie aflat în conflict permanent cu lumea obiectivă şi fragilă în care trăim.

Echipa care a realizat spectacolul este compusă din Alexander Hausvater – regia, Adina Mastalier – scenografia, Florin Fieroiu – coregrafia, Tibor Cari – sound design, Lucian Moga – sound design, Constantin Şimon – video design. În distribuţie: Dr Schaad – Marius Stănescu, Procurorul – Adrian Ciobanu, Lilian/Gisel/Corinne/Andrea/Dna Jetzer/Jutta – Ada Navrot, Rosalinde Z. – Crina Matei, Dra Schlegel/Dna Hoffer – Andreea Şovan, Avocatul apărării/Dl. Bickel/Stocker – Cătălin Frăsinescu, Dna Bickel/Chelneriţa – Ana Maria Ivan, Fiul Egon/Judecătorul – Cristian Neacşu, Pfeifer/Tatăl victimei – Sorin Aurel Sandu, Figuraţie specială – Silvia Mauriţiu, Alin Potop, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu.

Biletele se pot cumpăra exclusiv online, de pe platforma www.mystage.ro.

Mesajul organizatorului TEATRUL STELA POPESCU cu privire la partajarea datelor personale în contextul SARS-COVID19.

Participând la acest spectacol sunteţi de acord cu partajarea datelor dumneavoastra de contact (nume, prenume, nr. de telefon) cu Teatrul Stela Popescu, în scopul de a vă putea plasa pe locurile corespunzatoare şi a vă putea notifica în caz de urgenţă, conform regulilor GDPR şi directivelor Direcţiei de Sănătate Publică. Aceste date ne sunt necesare în cazul unei alerte epidemiologice, pentru a putea asigura autorităţilor sanitare sprijinul în identificarea persoanelor infectate.

Obligaţiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-COVID19:

Prezentarea la sala de spectacol / locaţie cu minim 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.

Purtarea măştii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului ! Pentru a oferi o protecţie eficace, este necesar ca masca să acopere gura şi nasul.

Atenţie! Teatrul şi personalul acestuia îşi rezervă dreptul de a efectua un triaj observaţional şi de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie de către organizator la intrarea în sală/spaţiul de spectacol.

Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura şi cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3 grade C, nu vor avea acces în teatru/locaţia de spectacol.
Respectarea distanţării de minimum 1.5 m între persoane – de la intrarea în locaţia de spectacol , la toalete precum şi la ieşirea din sală/spaţiu.
Pentru siguranţa dvs. şi în concordanţă cu prevederile ordinului comun nr. 1495/01.09.2020 al ministerelor culturii şi sănătăţii , din totalul de 203 locuri ale Sălii mici a Palatului Naţional al Copiilor, se vor pune în vânzare 61 de locuri, astfel: un loc la vânzare urmat obligatoriu de alte două locuri libere. Prin excepţie de la această schemă, vor putea fi ocupate locuri alăturate numai în cazul unui singur adult însoţit de cel mult doi copii în vârstă de pînă la 12 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati