Bărbat bănuit de tâlhărie calificată, reținut de polițiști

Miercuri, 4 noiembrie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 24 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, după ce ar fi smuls geanta unei femei, în timp ce se aflau pe o stradă din sectorul 1.

La data de 6 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi, prin intermediul 112, de către o femeie, în vârstă de 61 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 1, i-a fost sustrasă prin  smulgere, de către un bărbat necunoscut, geanta în care avea telefonul mobil, documente personale şi o sumă de bani, prejudiciul creat fiind estimat la 900 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost săvârşită de către un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş.

Ulterior, bănuitul a fost depistat în incinta gării din municipiul Sighetu Marmaţiei, fiind condus pentru audieri la sediul Secţiei 4 din Capitală.

Telefonul mobil sustras a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati