Bărbat de 55 de ani, acuzat că a agresat sexual două minore din Bucureşti. Individul acționa într-o gară din Capitală

0
538
Nou azil al groazei în București: inspectorii au propus închiderea definitivă a unității ,La vecinul cel bun'
Nou azil al groazei în București: inspectorii au propus închiderea definitivă a unității ,La vecinul cel bun'

Un bărbat de 55 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de viol şi furt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore de 10, respectiv 15 ani.

„La data de 3 noiembrie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Birou Agresiuni Sexuale au localizat şi depistat un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunilor de viol şi furt”, informează un comunicat al DGPMB.

La data de 16 iulie, în timp ce se afla într-o gară din Capitală, o minoră, în vârstă de 10 ani, ar fi fost abordată de un bărbat, care sub diverse pretexte ar fi convins-o să meargă în locuinţa acestuia, iar acolo ar fi constrâns-o să întreţină mai multe raporturi sexuale, arată anchetatorii. Ulterior, bărbatul în cauză i-ar fi luat telefonul mobil minorei şi ar fi lăsat-o să părăsească locuinţa.

Două zile mai târziu, la data de 18 iulie, minora a revenit în gară pentru a-şi recupera telefonul mobil de la bărbatul în cauză, moment în care acesta ar fi dus-o pe minoră la un hotel din Capitală, unde ar fi constrâns-o, din nou, să întreţină relaţii sexuale.

Ulterior, minora ar fi reuşit să plece şi s-ar fi dus cu un autocar în Municipiul Râmnicu Vâlcea, unde a fost depistată de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

La data de 31 octombrie, poliţiştii Capitalei au fost sesizaţi de o minoră, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că la data de 30 octombrie, în timp ce se afla într-o gară din Capitală, ar fi fost abordată de un bărbat, care sub diferite pretexte ar fi convins-o să meargă cu el într-un hotel, de unde ar fi urmat să plece împreună, a doua zi, în judeţul Vâlcea.

După ce ar fi ajuns la hotel, bărbatul în cauză ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale, după care i-ar fi furat o sumă de bani.

„De asemenea, în baza probatoriului administrat, dar şi a colaborării cu alte două state partenere, a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, bănuit de comiterea faptelor. Totodată, având în vedere modul asemănător de comitere a faptelor, precum şi a semnalmentelor oferite de cele două minore, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptelor este acelaşi bărbat”, precizează DGPMB.

La data de 3 noiembrie, poliţiştii Serviciului Omoruri, beneficiind de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale, au localizat şi depistat bărbatul în cauză, în judeţul Braşov.

Bănuitul a fost condus la audieri, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 4 noiembrie, magistraţii au dispus faţă de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de viol şi o infracţiune de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.