Bărbat imobilizat și încătușat pe aeroportul Otopeni la coborârea din avion – VIDEO

0
11011

Un pasager a devenit violent în momentul în care a fost legitimat de polițiștii de frontieră pe aeroportul Otopeni la coborârea dintr-un avion care venea de la Lyon. Protagonistul este cetățean român și are 32 de ani. Acesta, beat fiind, îi înjurase în timpul zborului pe pasagerii din avion.

În momentul legitimării, el a încercat să le smulgă din mână polițiștilor cartea de identitate, iar aceștia l-au imobilizat și încătușat. Bărbatul recalcitrant a fost amendat apoi cu 4.000 lei pentru „săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate în perimetrul unui aeroport”, informează sindicatul Europol.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, dar zilnic polițiștii de frontieră se confruntă cu situații similare, fiind nevoiți să intervină pentru restabilirea ordinii și liniștii în zona aeroportului, subliniază Europol.

„Îi felicităm pe colegii noștri pentru modul de intervenție, iar celor care consumă alcool și fac scandal atunci când călătoresc, le transmitem că sancțiunile sunt destul de mari și riscă să piardă zborul”, comentează sindicaliștii într-o postare pe Facebook.

Echipajul companiei aeriene a solicitat, prin turnul de control, intervenţia politiei de frontieră

La rândul său, Poliția de Frontieră vine cu precizări în privința incidentului: a avut loc marți, 14 iunie, iar echipajul companiei aeriene care opera zborul Lyon – Bucureşti a solicitat, prin turnul de control, intervenţia politiei de frontieră la aterizare. Protagonistul incidentului este român și are 32 de ani.

„Motivul solicitării a fost un pasager, cetăţean român în vârstă de 32 ani, care a provocat scandal la bordul aeronavei, aducând injurii la adresa echipajului şi pasagerilor. Bărbatul, aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice, a fost preluat de la aeronavă, la aterizare, de către politia de frontieră din aeroport. Deoarece acesta manifesta un comportament recalcitrant, poliţiştii de frontieră l-au imobilizat pe cel în cauză, conducându-l în spaţiul Politiei de Frontieră, pentru cercetări, unde s-a solicitat prezenta medicului aeroportului. În conformitate cu prevederile legale în domeniu (Legea 21/2020 privind Codul aerian), poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe cel în cauza cu suma de 4.000 lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport (art. 126, lit. x) coroborat art. 127 lit.a)”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.