Bărbat monitorizat cu brățară electronică, reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce nu a respectat ordinul de protecţie

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reţinut de poliţiştii din București pentru nerespectarea măsurilor dispuse printr-un ordin de protecţie provizoriu. Acesta era monitorizat cu brăţară electronică după ce şi-a lovit şi ameninţat fiul vitreg, iar poliţiştii au fost alertaţi când el a intrat în perimetrul de siguranţă al victimei.

”În fapt, la data de 6 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Sectiei 16 Politie au fost sesizaţi, de către un bărbat, cu privire la faptul că miercuri, 5 octombrie a.c., în timp ce se afla la domiciliu, în Sectorul 4, a fost lovit şi ameninţat de către tatăl său vitreg. Poliţiştii au întocmit formularul de evaluare a riscului, constatându-se astfel existenţa unui risc iminent, motiv pentru care împotriva bărbatului s-a emis Ordinul de Protecţie Provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.
  • De asemenea, acestuia i s-a aplicat şi sistemul de monitorizare cu brăţară electronică. Ulterior, în jurul orei 16.30, aceeaşi subunitate de poliţie, a fost sesizată, prin dispeceratul SIME, cu privire la faptul că bărbatul de 38 de ani a pătruns în perimetrul de siguranţă al victimei, încălcând astfel obligaţia impusă prin ordinul de protecţie”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.
Poliţiştii ajunşi acolo l-au găsit pe bărbat şi l-au dus la audieri. Ulterior, el a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate de către Secţia 16 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati