Bărbat reţinut pentru evaziune fiscală de 1 milion de lei din comercializarea de materiale reciclabile

Un bărbat a fost reţinut într-un dosar de evaziune fiscală după ce ar fi prejudiciat statul cu 1 milion de lei pentru că nu şi-ar fi înregistrat veniturile realizate ca urmare a comercializării a circa 1.000 de tone de materiale reciclabile, către mai mulţi beneficiari, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia Capitalei, veniturile care ar fi făcut obiectul evaziunii au fost obţinute în din octombrie 2016 până în prezent.

„La data de 16 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4 au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, în judeţul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală”, precizează poliţiştii.

În urma percheziţiilor au fost identificate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie, printre care 28 carduri de bancare de combustibil şi de credit.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri, faţă de bărbatul de 25 de ani fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale bănuitului până la concurenţa sumei de 802.171 lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati