Baschet 3×3: Campionatul Mondial under 23 va avea loc, în premieră, la Bucureşti, în luna octombrie

FR Baschet a anunţat, sâmbătă, că România va găzdui în premieră Campionatul Mondial de baschet 3×3 under 23, potrivit agenției de presă news.ro.

Competiţia este programată între 5-9 octombrie, la Circul Metropolitan din Bucureşti.

”România a fost un adevărat pionier şi o gazdă extraordinară pentru evenimentele FIBA 3×3”, a precizat secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, care a vizitat de curând România.

El a mai spus că ”FIBA este încântată să ofere, în premieră, României şansa de a organiza o competiţie de nivel mondial”: ”Şapte dintre medaliaţii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au concurat la ediţia precedentă a FIBA 3×3 U23 World Cup. Cu alte cuvinte, fanii din Bucureşti şi din întreaga lume au ocazia să urmărească în octombrie viitoarele staruri ale baschetului 3×3”.

La rândul său, preşedintele FRB, Carmen Tocală, s-a declarat încântată de vestea primită din partea FIBA.

”E o onoare să fim creditaţi de FIBA cu încrederea de a organiza în România FIBA 3×3 U23 World Cup 2022. Baschetul 3×3 a fost în ADN-ul nostru încă din primele zile ale apariţiei sale. Calificarea la Jocurile Olimpice a fost o încununare a eforturilor noastre continue de a investi în această disciplină. De asemenea, a fost un imbold pentru noi de a continua să organizăm evenimente de înaltă ţinută, continetale sau mondiale şi de a încerca să ne calificăm din nou la Jocurile Olimpice, ediţia Paris 2024”, a spus Tocală.

FIBA 3×3 U23 World Cup este o competiţie anuală, trofeul fiind deţinut de Japonia la feminin şi Rusia la masculin. Ediţia din 2022 va fi a treia din istoria competiţiei.

Naţionala masculină a României a fost prima campioană europeană din istoria disciplinei 3×3, în 2014. De asemenea, naţionala feminină s-a clasat pe locul 7 la JO de la Tokyo şi a obţinut argintul european în 2016.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati