Bazele de deszăpezire din județul Ilfov, controlate dacă sunt pregătite pentru iarnă

Vincențiu Voicu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a început o serie de inspecții pentru a verifica dacă utilajele de intervenție sunt pregătite și dacă s-au făcut stocurile necesare cu material antiderapant.

„Am verificat astăzi stadiul pregătirilor de iarnă în bazele noastre de deszăpezire din județ. Aprovizionarea cu materiale antiderapante se află în grafic, ca și pregătirea corespunzătoare a celor 85 de utilaje (autogradere, vole, încărcătoare frontale, autobasculante cu lamă și sărăriță, utilaje multifuncționale Unimog dotate cu lamă, sărăriță și freză).

Utilajele multifuncționale și autobasculantele sunt dotate cu GPS-uri, pentru a putea fi localizate cu ușurință. Fiecare bază de deszăpezire va avea un echipaj care va asigura non-stop asistență tehnică.

Pentru a preveni blocajele rutiere, în zonele cunoscute pentru acumulări de zăpadă, echipa constituită de Serviciul de Întreținere Drumuri Județene din subordinea Consiliului Județean Ilfov a montat 20 de kilometri de parazăpezi. Responsabilitatea întreținerii drmurilor comunale și sătești din județ precum și deszăpezirea lor revine primăriilor. La această oră, considerăm că suntem pregătiți pentru sezonul rece”, a declarat Vincențiu Voicu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati