BCR lansează plățile către numerele de telefon, prin AliasPay

Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcționalitate și lansează plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienții BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN.

Opțiunea de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este valabilă între băncile participante la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a folosi AliasPay.

Funcționalitatea AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, prin asocierea numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani.

Pentru a transfera bani utilizând numărul de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activă, la rândul său, funcţionalitatea AliasPay.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay, cota de piață acoperită de participanții la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piața plăților interbancare de retail, fără card, din România.

Nivelul de securitate și disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcționarea Casei de compensare a plăților interbancare, TRANSFOND punând la dispoziție, în cazul AliasPay, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati