BCU „Carol I” este prima bibliotecă din ţară care acceptă plăţi online

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este prima astfel de instituţie din ţară care acceptă plăţi online, anunţă Autoritatea pentru Digitalizarea României.

„Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituţiilor înrolate în platforma de plăţi Ghişeul.ro. Astfel, Biblioteca Centrală Universitară ‘Carol I’ (BCU) este prima bibliotecă din ţară care acceptă plăţi online. De acum, utilizatorii BCU vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibliotecă, precum şi pe cea de reînnoire a vizei anuale„, potrivit unui comunicat de presă.

Este în curs de înregistrare în platformă şi Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, mai spune sursa citată.

În total, Ghişeul.ro a ajuns la 918 instituţii înrolate, care acceptă plăţi pentru taxele şi serviciile publice realizate 100% electronic.

Ghişeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăţi: impozite şi taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte. De asemenea, prin platformă se pot face plata pentru autorizaţia de circulaţie provizorie, plata anuală de întreţinere pentru administrarea cimitirelor şi crematoriilor umane din Bucureşti şi se pot achita taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă şi cea de emitere a certificatului digital de transport persoane.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati