Beatrice Mahler: Avem efecte secundare ale pandemiei / Ce boli înregistrează o creștere a incidenței

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat că, odată cu scăderea numărului de cazuri de Covid, trebuie ca serviciile sanitare să înceapă să se deschidă şi pentru pacienţi cu alte afecţiuni, care pe timpul pandemiei au avut acces limitat la îngrijiri medicale.

Beatrice Mahler, a anunțat, duminică seară, la B1 TV, că în unitatea medicală pe care o conduce mai sunt șase pacienți în secția de Terapie Intensivă COVID-19. Medicul a explicat că în acest moment serviciile de sănătate trebuie să se îndrepte și către alte categorii de pacienți.

„În acest moment, în «Marius Nasta», în secția de Terapie Intensivă COVID-19 sunt șase pacienți. De asemenea, numărul de pacienți care se internează cu Covid este tot mai mic. Sper ca lucrurile să continue în această direcție și impactul pe care îl are această boală asupra nevoii de spitalizare a persoanelor infectate să fie tot mai mic, astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital, pentru că avem efecte secundare ale pandemiei”, a spus Beatrice Mahler.

Avem cazuri de tuberculoză în creștere, avem pacienți cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticați. Pentru ei, trebuie să creștem disponibilitatea medicilor”, a declarat Beatrice Mahler.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati