Beatrice Tudor: Klaus Iohannis nu vrea ca părinții să decidă pentru copiii lor

Președintele Klaus Iohannis nu vrea ca părinţii să decidă pentru copiii lor, nu vrea ca familiile să hotărască în privinţa orelor de educaţie sexuală, a declarat miercuri deputata PSD Beatrice Tudor.

„Klaus Iohannis face tot posibilul să deschidă uşile şcolilor pentru teoriile de gen şi să ia dreptul părinţilor de a decide pentru copiii lor. La începutul lunii aprilie, a fost promulgată o legea care obligă unităţile şcolare să organizeze, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii. Pentru a nu deschide calea unor posibile abuzuri sau excese, au fost adoptate două modificări. Prima se referă la schimbarea denumirii acestor ore (din educaţie sexuală în educaţie sanitară) pentru a fi clar pentru toată lume despre ce trebuie să fie vorba în aceste cursuri. A doua modificare a fost introducerea acordului scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ca etapă absolut necesară pentru susţinerea acestor cursuri„ a explicat deputata într-o postare pe Facebook.

Ea a arătat că „Iohannis nu a vrut însă să accepte sub nicio formă cele două modificări„ așa  că a contestat proiectul la Curtea Constituţională.

„Curtea a stabilit că aceste modificări sunt constituţionale şi că nu este nicio problemă cu ele. În loc să accepte decizia Curţii, Iohannis încearcă acum încă un truc. Întoarce legea în Parlament, sperând ca un viitor Legislativ să i se supună orbeşte. Ceea ce sper din tot sufletul să nu se întâmple„, a adăugat deputata.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati