Beatrice Tudor: La inițiativa PSD, piețele rămân deschise

0
81

La inițiativa PSD, piețele rămân deschise, iar “Guvernul nu poate să-și bată joc de producătorii români”, a declarat marţi deputata social-democrată Beatrice Tudor.

Aceasta a amintit că marţi PSD a propus, iar Camera Deputaților a aprobat – în calitate de for decisional – un amendament care permite ca piețele să rămână deschise chiar și în stare de urgență, în ciuda dispozițiilor aberante ale Președintelui Iohannis și Premierului Orban.

“Este pur și simplu revoltător să susții închiderea piețelor pentru a combate pandemia, pentru că, dacă închizi piețele de tip hală nu faci altceva decât să crești aglomerația din supermarketuri, care sunt tot spații închise. Iar dacă adaugi la asta închiderea magazinelor începând cu ora 21.00, înseamnă că vei avea un număr și mai mare de oameni, într-un număr și mai mic de locații, pe durată mai scurtă. Deci, aglomerație mai mare, mult mai mare”, a scris Beatrice Tudor pe Facebook.

Potrivit acesteia, “cel mai grav este că pui în genunchi producătorii români tocmai acum, toamna, când se vând fructele și legumele și când toate familiile de români fac provizii pentru iarnă”.

“Valorificarea fructelor și legumelor produse în gospodărie este pentru extrem de mulți producători români singura formă de venit pe care o pot realiza. Să le răpești aceste venituri, în pragul iernii, este o măsură nu doar iresponsabilă, ci aproape criminală de-a dreptul. Și-mi asum responsabilitatea cuvintelor folosite.
Tot astăzi, am votat în Camera Deputaților acordarea de zile libere plătite pentru părinții care au copii în vârstă de până la 12 ani, sau 26 de ani pentru copiii cu handicap, înscriși la școală. Dacă tot se face pe tot teritoriul țării școală online, atunci părinților trebuie să le fie oferite condițiile de a îngriji copiii”, a adăugat deputata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.