Deputatul PSD Beatrice Tudor a declarat, miercuri, că dramele cauzate de epidemia de coronavirus nu sunt doar în spitale, ci și în sate și orașe, afirmând că pragul de un milion de contracte de muncă suspendate a fost depășit, iar sprijinul promis de Guvern a fost gândit exclusiv din prisma angajatorilor.
”Dramele nu sunt doar în spitale. Drame sunt și în orașele și satele României. România a depășit pragul de 1 milion de contracte de muncă suspendate și 200.000 de contracte încetate. În total, aproape un sfert din totalul salariaților pe care îi avea România până acum se confruntă sau se vor confrunta în curând cu probleme financiare majore. Țineți cont că un sfert din salariații din România primesc salariul minim pe economie și că ei sunt cei mai afectați de trimiterile în șomaj sau de disponibilizările din ultima vreme”, a declarat deputatul PSD Beatrice Tudor, pe Facebook.
Deputatul PSD a afirmat că Guvernul a alocat bani doar pentru securizarea afacerilor, nu și a locurilor de muncă pe termen lung.
”Sprijinul pe care l-a promis Guvernul este gândit exclusiv din prisma angajatorilor. Adică tot efortul financiar este alocat doar pentru securizarea afacerilor, dar nu și a locurilor de muncă pe termen lung. Pentru că angajatorii pot să încaseze banii de la stat și, imediat ce se termină criza, să dea oamenii afară. Sigur, nu vor face toți asta. Dar dintr-un milion de contracte suspendate multe se vor transforma în contracte încetate imediat ce guvernul va tăia sprijinul financiar pentru firme”, a adăugat Beatrice Tudor.
Social – democrata a afirmat că Guvernul ar fi trebuit să condiționeze acordarea sprijinului către agenții economici de păstrarea locurilor de muncă pe o perioadă de timp egală cu perioada în care firmele au primit ajutor guvernamental pentru șomaj tehnic.
”Aceasta a fost propunerea PSD, numai că liberalii au atacat-o la CCR”, a conchis Beatrice Tudor.