Beatrice Tudor: Procurorii au închis un dosar care îi deranja pe Iohannis şi Orban

Procurorii au închis un dosar care îi deranja pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, a afirmat luni deputata PSD de Bucureşti Beatrice Tudor.

“Săptămâna trecută, procurorii au închis dosarul privind încălcarea ordonanțelor militare de către cei care au intermediat transportul de muncitori români spre Germania. Era un dosar care îi deranja rău pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban. Ilegalitățile au fost însă evidente. În timp ce o țară întreagă era închisă în casă, mii de români erau duși prin țara fără nicio declarație și trimiși la muncă în Germania. Deși legea era încălcată, Poliția, Guvernul și Comitetele COVID se prefăceau că nu văd nimic. De ce? Pentru că ordinul de a-i lăsa să treacă venise probabil de la cel mai înalt nivel”, a postat Beatrice Tudor pe Facebook.

Potrivit acesteia, problema nu este că acei oameni au mers la muncă.

“A fost alegerea lor și o respect. Însă nu înțeleg de ce nimeni nu a fost sancționat: nici cei care ar fi trebuit să organizeze plecarea așa cum trebuie, nici cei care ar fi trebuit să se asigure că toată lumea respectă legea, nici cei care au intermediat această formă modernă de tranzacționare feudală a muncii. Cât despre argumentele procurorilor, sunt evident ridicole. A vuit presa de sutele sau chiar miile de cazuri de români bolnavi aflați la muncă în Germania, iar procurorii ”nu au găsit dovezi că s-ar fi infectat cineva”. Penibil și jenant pentru un angajat al statului să devină slujbaș al celor care dețin temporar puterea. Încă un focar la fermele din germania a fost descoperit chiar astăzi. Așa că explicația procurorilor este absolut ridicolă”, a adăugat deputata.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati