Beatrice Tudor (PSD): Am respins reexaminarea cerută de Klaus Iohannis/Istoria trebuie sărbătorită, nu rescrisă

Deputatul PSD Beatrice Tudor a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis a nesocotit istoria României cerând Parlamentului să reexamineze legea prin care ziua de 4 iunie era declarată Ziua Tratatului de la Trianon, precizând că parlamentarii din Comisia de cultură au respins solicitarea șefului statului.

”Klaus Iohannis, istoria românilor trebuie sărbătorită, nu rescrisă. Am respins, ieri, în Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaților, propunerea de reexaminare venită din partea lui Klaus Iohannis împotriva legii inițiate de parlamentari ai PSD prin care ziua de 4 iunie era declarată Ziua Tratatului de la Trianon și care propunea marcarea acestei zile în mod corespunzător la nivel național și local. Ceea ce a făcut Klaus Iohannis, cerând Parlamentului reexaminarea acestei legi, este pur și simplu o nesocotire a istoriei României”, a anunțat deputatul PSD Beatrice Tudor, pe Facebook.

Istoria României nu poate și nici nu trebuie să fie rescrisă, a adăugat Beatrice Tudor.

”Stimate domnule Președinte Iohannis, sunteți președintele României, stat care are istorie, istorie care nu poate și nu trebuie să fie rescrisă, nu sunteți doar președintele liberalilor, al secuilor, sau al oricărei minorități etnice sau culturale. Sunteți președintele TUTUROR românilor. Tratatul de la Trianon, semnat pe 4 iunie 1920 între puterile învingătoare în Primul Război Mondial, a însemnat pentru România consfințirea juridică a revenirii Transilvaniei la România și confirmarea drepturilor politice și civile ale românilor, care era populația majoritară pe acest teritoriu, aflat vreme îndelungată sub administrarea Imperiului Austro-Ungar”, a afirmat social – democrata.

Beatrice Tudor a susținut că Tratatul de la Trianon este important pentru români, este important pentru România și este un moment de sărbătoare, nu este ceva care trebuie ignorat.

”Sunt convinsă că legea va avea câștig de cauză și în plenul Camerei Deputaților, iar Klaus Iohannis nu va avea altă posibilitate decât să o promulge de această dată”, a conchis deputatul PSD.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati