Beatrice Tudor (PSD): Orban să zică clar și răspicat: are sau nu bani de alocații? Și dacă are, de ce nu îi dă?

1
159
beatrice tudor
sursa foto: Facebook - Beatrice Tudor

Deputatul PSD, Beatrice Tudor, acuză Guvernul României condus de PNL și Ludovic Orban, că abuzează de dreptul de a emite ordonanțe de urgență pentru a amâna dublarea alocațiilor pentru copii. În acest sens, Beatrice Tudor arată că atât Ministerul Justiției, cât și Consiliul Legislativ, demontează pur și simplu încercarea lui Orban de a nu mări alocațiile prin OUG. 

„Orban nu vrea să dubleze alocațiile. Practic, a recunoscut-o în public de mai multe ori. Dar ce face acum, folosind Guvernul, depășește orice imaginație. Lucrurile stau așa: ca să fie sigur că nu respectă legea votată de Parlament și nu dublează alocațiile, Orban vrea să dea o ordonanță de urgență, adică tot o lege, prin care să-și asigure spatele din punct de vedere legal. Problema este că Ministerul Justiției, condus și el tot de un liberal, aruncă în aer această tentativă, arătând că OUG de amânare a dublării alocațiilor este neconstituțională, pentru că afectează un drept fundamental, din moment ce diminuează cuantumul alocației, și că este nelegală pentru că încalcă voința Parlamentului și nici nu se justifică caracterul de urgență. În sprijinul Ministerului Justiției vine și Consiliul Legislativ, care arată și el problemele de constituționalitate și de legalitate a acestei OUG”, a arătat Beatrice Tudor, într-o declaraţie de presă.

Deputatul PSD de București afirmă că, astfel, Orban și Guvernul se joacă, în mod iresponsabil, cu alocațiile copiilor.

“Este o pasare a răspunderii care mă face să cred că asistăm la o politică de grădiniță, de tip Pic și Poc, pe tema foarte importantă a alocațiilor. Orban să zică clar și răspicat: are sau nu are bani de alocații? Dacă are, atunci de ce nu vrea să-i dea? Dacă nu are, atunci de ce nu zice asta și de ce nu folosește banii pe care îi are pentru a asigura creșterea puterii de cumpărare a românilor, nu proiecte economice SF”, mai spune Beatrice Tudor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.