Beatrice Tudor: PSD știe să acorde respectul cuvenit dascălilor români

PSD știe să acorde respectul cuvenit dascălilor români, a afirmat marţi deputata Beatrice Tudor care s-a referit la faptul că deputaţii au adoptat un proiect de lege prin care profesorii primesc un stimulant de risc pe perioada pandemiei de COVID-19. Camera Deputaţilor este for decisional.

“La propunerea PSD, Parlamentul a votat astăzi legea prin care profesorii primesc un stimulent de risc pe durata pandemiei de COVID19. Este un gest de normalitate și de respect pentru o categorie socio-profesională care este foarte expusă riscului de îmbolnăvire. Nu doar medicii sunt în prima linie, ci și profesorii care merg la cursuri, care se întâlnesc față în față cu zeci și sute de elevi sau studenți în fiecare zi. Mulți dintre ei fac parte din categoriile de risc și se expun atât pe ei cât și pe cei dragi lor”, a scris Beatrice Tudor pe Facebook.

Potrivit social-democratei, acest stimulent se acordă celor care desfășoară activități față în față cu elevii sau studenții și va fi proporțional cu timpul alocat activităților propriu-zise la catedră.

“Indiferent că este la putere sau în opoziție, PSD știe să acorde respectul cuvenit dascălilor români”, a concluzionat Beatrice Tudor.

Potrivit proiectului, începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati