BEC amână analiza privind renumărarea voturilor din Sectorul 1

0
217

Biroul Electoral Central amână pentru miercuri analizarea deciziei PSD privind renumărarea voturilor din Setorul 1 al Capitalei, potrivit unor surse citate de realitatea.net. O decizie va fi luată miercuri.

După numărarea a 95,55% dintre voturile din Sectorul 1, Clotilde Armand se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 41,02% din voturi, la diferenţă mică, de doar 1,23%, față de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,79%.

Clotilde Armand și Daniel Tudorache, și-au anunțat amândoi victoria pentru preluarea celui mai bogat sector din Capitală. Datele oficiale o indică pe Clotilde Armand victorioasă, însă social-democratul Dan Tudorache spune că are mai multe voturi. Scandalul s-a amplificat după ce reprezentanții USR Plus au acuzat o fraudă cu procese verbale.

„Secția 4 a fost sesizata cu privire la faptul că un barbat a ieșit (din sediului Biroului Electoral de sector – N.R.) și avea asupra sa mai multe procese verbale. Polițiștii de la secția 4 s-au deplasat la fața locului, iar mai multe persoane au fost conduse la secție,” a afirmat șeful Poliției Sector 1 București, pentru Realitatea Plus.

Dan Tudorache, primarul în funcție de la sectorul 1 și candidat pentru un nou mandat, a anunțat că a solicitat renumărarea voturilor din acest sector, după acuzațiile de fraudă.

La rândul său, Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

Pe de altă parte, scandalul a degenerat la Biroul Electoral Central, unde mai multe zeci de cetățenii au venit să protesteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.