Benzina a coborât sub 8 lei litrul pentru prima dată în ultimele două luni

Benzina poate fi cumpărată cu un preț mai mic de 8 lei per litru pentru prima dată în ultimele două luni într-o singură stație, deocamdată, în Capitală, cea a Petrom de pe strada Dr Herescu Petre.

Prețul benzinei standard din această stație a coborât la 7,98 lei/l, după aplicarea reducerii de 50 de bani promovată de guvern în cooperare cu distribuitorii, în urma unei noi ieftiniri cu 4 bani/l efectuate duminică, 17 iulie, de liderul pieței.

Ultima dată când șoferii români au cumpărat benzină cu un preț mai mic de 8 lei/l a fost pe 17 mai, când câteva stații Lukoil mai practicau un preț de 7,99 lei/l, scrie profit.ro.

În alte două stații ale Petrom, de pe strada Jiului și de pe strada Străulești – Petrom City, prețul benzinei standard, după aplicarea reducerii de 50 de bani, era de 8 lei/l.

Cele mai scumpe stații Petrom din capitală vindeau luni benzina standard cu 8,05 lei/l (8,55 lei/l, la care se aplică reducere de 50 de bani).

În ceea ce privește prețurile practicate de concurență, cea mai ieftină benzină standard costa în capitală 8,02 lei/l în trei stații Lukoil, 8,09 lei/l în cele 3 stații Socar, 8,1 lei/l în 5 stații OMV, 8,12 lei/l la Rompetrol și 8,17 lei/l la MOL.

Prețul motorinei a rămas același, de 8,66-8,69 lei/l, după aplicarea reducerii de 50 de bani la casă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati