Benzina și motorina sunt la cele mai mari prețuri din istorie în România. Cea mai ieftină benzină în București costă 8,22 lei

0
280
sursa foto: Pexels

În data de 31 mai, prețul mediu pentru un litru de benzină era de 8,3 lei, în timp ce un litru de motorină costa în medie 8,86 lei.

Potrivit Peco Online, comparativ cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 7,2%, ceea ce înseamnă că prețul un plin de 50 de litri costă astăzi cu 28 lei mai mult decat în urmă cu 30 de zile. în cazul motorinei, prețul mediu a crescut cu 2,8%, ceea ce înseamna ca un plin costă astăzi cu 12 lei mai mult, scrie Digi24.

În prezent, potrivit Peco-online.ro, cea mai ieftină benzină în București costă 8,22 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 8,79 lei pe litru. GPL se vinde cu cel puțin 4,10 lei pe litru.

Cele mai mici prețuri la carburanți în România s-au înregistrat la o benzinărie din Arad, unde un litru de benzină costa 7,88 lei, iar un litru de motorină 8,40 lei.

Prețurile carburanților în România au depășit 8 lei pe litru pentru prima dată la începutul lunii martie.

La începutul anului, prețul mediu al benzinei și motorinei era mai mic cu aproape 2 lei pe litru. Prețul mediu al benzinei la data de 25 ianuarie era de 6,59 lei pe litru, în timp ce prețul mediu al motorinei era de 6,52 lei pe litru. Prețurile la benzină și motorină din ianuarie mai fuseseră atinse în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.