Biblioteca la firul ierbii, un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa în Capitală

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

Biblioteca la firul ierbii este un proiect ce se va derula în Parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi, în perioada 31 iulie – 28 august, menit să ocupe timpul liber al copiilor cu activităţi variate ce sprijină atât procesul de învăţare prin joc, cât şi deprinderea unor abilităţi noi de manualitate, creativitate şi interacţiune într-un mediu non-formal.

Activităţile, derulate în intervalul orar 17:00-19:00, vor fi susţinute de personalul specializat al BMB şi vor lua forma unor ateliere interactive ce vor pune accent pe importanţa lecturii, a ideilor creative, a jocului de grup şi a stimulării competitivităţii.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia Basar şi Centrul Cultural European Sector 6, proiectul propune participanţilor şi activităţi de cercetare, o serie de expoziţii participative găzduite de Remorca de Cercetare şi Activare (RCA) şi spectacole susţinute de trupa Teatrului de păpuşi „Licurici”.

Participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse pentru consultare.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati